Sevgi Konulu Karikatür ve Öykü Yarışması Ödül Töreni

"SEVGİYİ ÇİZDİLER, SEVGİYİ YAZDILAR”

Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin Aydın Doğan Vakfı işbirliğiyle 10. kez düzenlediği karikatür yarışmasında ve Doğan Egmont Yayıncılık işbirliğinde 9.kez düzenlediği öykü yarışmasında dereceye giren genç çizerlere ve yazarlara ödülleri Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde verildi. Yarışmalara Türkiye’nin çeşitli illerinden 1000’e yakın karikatür ve yüzlerce öykü katıldı. Yarışmanın ödül töreni, 6 Haziran 2017’de Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti.

Karikatüre ilgi duyan bir kuşağın oluşması ve geleceğin karikatürcülerinin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 2006 yılında Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından başlatılan karikatür yarışmaları ve sergilerinin onuncusu olan “Sevgi” temalı karikatür yarışmasında, dereceye giren yarışmacıların karikatürleri geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Aydın Doğan Vakfı tarafından albüm haline getirilerek yarışmacılara dağıtıldı.

Yarışmaya gönderilen eserleri, karikatür sanatçıları Aziz Yavuzdoğan, Gürcan Özkan, Kaan Saatci, Piyale Madra, Raşit Yakalı, Tan Oral, Yaratıcı Çocuklar Derneği Karikatür Yarışmaları Koordinatörü İbrahim Tapa, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa ile Yönetim Kurulu Üyesi Havva Tapa’dan oluşan jüri değerlendirdi.

Yazmaya ilgi duyan bir kuşağın oluşması ve geleceğin yazarlarının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 2007 yılında Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından başlatılan ve Doğan Egmont Yayıncılık işbirliğinde sürdürülen öykü yarışmasının dokuzuncusu olan “Sevgi Hikayeleri” konulu öykü yarışmasında ödül ve mansiyon alan yarışmacıların öyküleri, Doğan Egmont Yayıncılık tarafından basılarak yarışmacılara dağıtıldı. Kitabın kapağında 9. ve 10. sınıfların Birincisi olan Derin Deniz Büyükdoğan'ın karikatürüne yer verildi.

Törene katılan yazarlar ve karikatür sanatçılarıyla da tanışan öğrenciler ödüllerini Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı’nın elinden aldılar.

Törenin açılış konuşmasında Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa  “Sevginin olduğu yerde barış vardır. Barış içinde, sevgi dolu bir dünya istiyorsak sevmeyi öğrenmeli, öğretmeliyiz. Sevgiyle büyütülen mutlu çocuklar, sevmeyi bilen mutlu bireylerin, ailelerin, toplumların ve barış içinde yaşayan bir dünyanın temelini oluşturur." mesajını verdi.

ÖDÜL ALAN KARİKATÜRLER

BİRİNCİ KATEGORİ 3. ve 4. SINIFLAR
BİRİNCİ: Berke Betaş / Şehit Polis Ahmet Atilla Güney İlköğretim Okulu / Bayraklı Belediyesi Karikatür Atölyesi
İKİNCİ: Beray Tuna Geban / Nihat Işık İlkokulu
İKİNCİ: Rukiye Dolma / Ekrem Hayri Üstündağ İlköğretim Okulu / Bayraklı Belediyesi Karikatür Atölyesi
ÜÇÜNCÜ: Berk Çetin / Şehir Cesur İlköğretim Okulu / Bayraklı Belediyesi Karikatür Atölyesi
ÜÇÜNCÜ:  Tuğra Arsoy / Şehit Polis Ahmet Atilla Güney İlköğretim Okulu / Bayraklı Belediyesi Karikatür Atölyesi

İKİNCİ KATEGORİ 5. ve 6. SINIFLAR
BİRİNCİ: Lidya Bardak / Özel Çamlaraltı Koleji
BİRİNCİ: Sude Nimet Kılıç / Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu/Aşkın Ayrancıoğlu Karikatür Atölyesi
İKİNCİ: Derin Çokşenim / Özel Bilfen Ataşehir İlköğretim Okulu
İKİNCİ:  Egecan Özgüner / Oğuzkaan Koleji
İKİNCİ:  Hayrunnisa Fırat / Özdilek Cevdet Aynur Mayruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
ÜÇÜNCÜ: Buse Nur Deniz / Yavruturna Ortaokulu / Tebeşir Karikatür Grubu
ÜÇÜNCÜ: Didar Aşkın Ayrancıoğlu / Gelincik Ortaokulu/Aşkın Ayrancıoğlu Karikatür Atölyesi

ÜÇÜNCÜ KATEGORİ 7. ve 8. SINIFLAR
BİRİNCİ: Esma Özdemir / Erdoğan Şahinoğlu Ortaokulu/BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi
BİRİNCİ: Feyza Kılıç / Şehit Mustafa Yaman İmam Hatip Ortaokulu / Gaziemir Belediyesi Karikatür Atölyesi
İKİNCİ: Ayşen Çelebi / Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi
İKİNCİ: Bora Kılıç / Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi
ÜÇÜNCÜ: Caner Çakır / Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu/Aşkın Ayrancıoğlu Karikatür Atölyesi
ÜÇÜNCÜ: Yasemin Güler / Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi
ÜÇÜNCÜ: Yasin Süha Koç / Darüşşafaka Eğitim Kurumları

DÖRDÜNCÜ KATEGORİ 9. ve 10. SINIFLAR
BİRİNCİ: Derin Deniz Büyükdoğan / Saint Michel Fransız Lisesi
İKİNCİ: Emir Umut Er / Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi
ÜÇÜNCÜ: Mehmet Ali Mesut / Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi
BEŞİNCİ KATEGORİ 11. ve 12. SINIFLAR
BİRİNCİ: Arda Yılmaz / Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi
İKİNCİ: Berr Turan / Tuzla Anadolu Lisesi
ÜÇÜNCÜ: İmran Engin Doğan / Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi

ÖDÜL ALAN HİKAYELER

BİRİNCİ KATEGORİ 5. ve 6.SINIFLAR
BİRİNCİ Emir İpek - Sevgi Kardeşliği / Özel Çağla Ortaokulu
BİRİNCİ: Ayşe Pelin Öztürk - Mutluluğun Rengi / Fevzi Özbey Ortaokulu
İKİNCİ: Ali Ongun - Macera Dolu Bir Yolculuk / Özel MEF Ortaokulu
İKİNCİ: Samet Cantürk - Çirkin mi? Aslında Sevgi / Özel Çağla Ortaokulu
ÜÇÜNCÜ: Ege Soydemir - Sevgi Dolu Annem / Özel Rota Ortaokulu

İKİNCİ KATEGORİ 7. VE 8. SINIFLAR
BİRİNCİ: Levent Tuna Tosun - Müzede / Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu
İKİNCİ: Asya Ercan - Hayata Sevgiyle Tutun / Salihli Bilim ve Sanat Merkezi
ÜÇÜNCÜ: Olcaytu Hatipoğlu - Sevgi Aşısı / Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu

ÜÇÜNCÜ KATEGORİ 9. VE 10. SINIFLAR
BİRİNCİ: Sevgi Eda Keskin - Notalar ve Kelebekler / Çevre Koleji
İKİNCİ: Selin Alkan - Basit Bir Adamın Basit Öyküsü / Özel Rota Fen Lisesi
İKİNCİ: Defne Devecioğlu – Masal / İstek Özel Kaşgarlı Mahmut Fen Lisesi
ÜÇÜNCÜ: Zeynep Alat – Annem / Özel Rota Fen Lisesi

DÖRDÜNCÜ KATEGORİ 11. VE 12. SINIFLAR
BİRİNCİ Engin İmran Doğan - Sevgi ile Diren / Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi
İKİNCİ: Hatice Soyarslan - Sevgi Kuşu / Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi
İKİNCİ: Zeynep Şahin - Dört Mevsim / Edirne Lisesi
ÜÇÜNCÜ: Melis Kaya - Sevgi Şifadır / Özel Bahçeşehir Alanya Anadolu Lisesi

AYDIN DOĞAN VAKFI HAKKINDA:
Temelleri 1996 yılında atılan Aydın Doğan Vakfı’nın kuruluş amacı, tarafsız ve doğru bilginin ulaşılabilir olması, toplumun sorunlarını özgür ve adil bir biçimde çözümleyebilmesi, eğitim ve kültür düzeyinin artırılması için yatırımlar yapılması ve buna yönelik çalışmaları desteklemektir. Şiddet ve ayrımcılığın küresel istikrarı giderek daha büyük boyutlarda tehdit ettiği modern dünyada, hoşgörü ve sağduyu her zamankinden daha çok önem taşıyor. Vakıf, böyle bir dünyada toplumlararası uzlaşmayı, sevgiyi, dostluğu, özgürlüğü ve barışı dünyanın her yerinden sanatçıların yaptığı karikatürlerle öne çıkarıyor ve toplumun bütün kesimleriyle paylaşıyor. Karikatür sanatının farklı düşünce ve inançlara açık bir toplumun yapıtaşlarından birini oluşturduğu düşüncesinden yola çıkarak düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması bütün dünyada Karikatür Oscarları olarak biliniyor. 34 yıldır düzenlenen yarışmaya bugüne dek 137 ülkeden 7.800’ü aşkın sanatçı 85.000 civarı eserle katıldı.
Detaylı bilgi için: www.aydindoganvakfi.org.tr

DOĞAN EGMONT  YAYINCILIK HAKKINDA:
Daha aydın bir gelecek için dünya sınıfı yayıncılık vizyonuyla yayın hayatına 1996'da başladı. Portföyündeki 1000'den fazla kitap ve 23 dergiyle eğlence, eğitim, sosyal değerler ve sosyal sorumluluklardan taviz vermeden çocukların zihinlerinde bir pencere açabilmek için yayın hayatına devam ediyor. İskandinavya’nın 1878’den günümüze faaliyet gösteren köklü yayıncısı Egmont ile Doğan Grubu’nun ortaklığıyla kurulan Doğan Egmont, dünyaca ünlü markaları en etkili şekilde çocukların beğenisine sunuyor. Disney, Mattel, Nickelodeon, Turner, Harper Colins, Scholastic gibi dünyanın en ünlü kuruluşlarının yayınlarını Türkiye’ye kazandırırken ürettiği yerel kitap projeleriyle de raflardaki yerini alıyor. Okul öncesi, okul dönemi, ilk gençlik ve gençlik kategorilerinde, Türkiye çapındaki 14.000'den fazla bayi ve kitapçıya ulaşıyor.
Doğan Egmont, “Okumak gelecektir” felsefesiyle çocukların ve gençlerin kişisel gelişimlerinde önemli bir rol oynuyor.
Detaylı bilgi için: www.doganegmont.com.tr