Yaratıcı Çocuklar Derneği, kültür mirasımızı genç kuşaklara aktararak çocuklarımızdaki yaratıcılığı geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. 1995 yılında, içinde dernek kurucularının da yer aldığı gönüllü oluşum, 2003 yılında derneğin kurulması ile İstanbul merkezli çalışmalarını 15 Mayıs 2006 tarihinde İzmir’de gerçekleştirilen “Anadolu Medeniyetlerinin Kardeş Çocukları” etkinliğinin ardından kurulan
İzmir temsilciliği ile diğer kentlerimizde de yaygınlaştırmaya başladı.

Yaratıcı Çocuklar Derneği, okulların katılımı ile gerçekleştirdiği etkinliklerinde plastik sanatlar, müzik, drama ve disiplinler arası çalışmalar sergilerken, öğrencilerin farklı kültürleri ve önemli kültürel mekânları tanıyarak öğrenmesini sağlıyor.

Bugüne kadar çeşitli kurum ve kuruluşların işbirliğinde, çocukların hayal güçlerini ve yeteneklerini geliştirmek üzere bilim, tasarım, karikatür, öykü ve fotoğraf alanlarında yarışmalar düzenleyen Yaratıcı Çocuklar Derneği, çalışmalarını kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren yaratıcı ve evrensel bir kuşak için sürdürüyor.